Fikse andre, eller fikse selv

Han: Unnskyld Mustafa. Det var feil av meg. Beklager så mye

Jeg:

OK. Det går bra. Men ikke alt som er “dyrt” er godt, og ikke alt som er “billig” (som mine ting du kastet) er dårlig. Det er vanskelig å finne godt og billig men mine ting fikk jeg av moren min, det er bra.

Smerte er bra når man mentalt setter pris på det, som jeg oppsøkte ære på sykehus og satte pris på den Teen jeg fikk av moren min, og Psykologen sa: “Mustafa, du må oppsøke glede, du må ikke oppsøke smerte”. Og Kris oppsøker smerte også, utfordring, utfordringer er bra men problemet er hvis det blir mye av det. Vi kan også øke vår ‘kapasitet’.

Vi må la vår glede være å oppleve smerte for å glede andre mennesker. Da får vi glede og “gåsehud” av nærhet. Det er ikke galt. Vi må IKKE bare ta ansvar for oss selv og bare vi rydder etter oss, OG det er også viktig å “lede ved eksempel” og rydde etter oss.

Hva kommer først, høna eller egget? Må vi rydde catre andre først, eller cater oss selv først? Svaret er andre først, og deretter før eller siden oss selv også lede ved eksempel og bli noen ledere.

Leave a Reply